Lokal Informasjon_old

Piemonte er hjemfylket til noen av Italias (og verdens) beste viner, med Barolo og Barbaresco i teten. Det bugner av topp produsenter i nærheten, og den interesserte kan kjøre i dagevis fra vingård til vingård. Det finnes langt flere Michelin restauranter her enn i noe annet italiensk fylke. Det finnes selvsagt også mange gode (og rimelige) restauranter.

Italienerne selv er ganske klare på at Piemonte har den beste maten i Italia. Italiensk is kjenner alle.

 

I landsbyen vår kun du kose deg på Il Boschetto Di Vignole. Her treffer du den alltid hyggelige og smilende Dario som geleider deg gjennom en Piemontesisk standard meny med opp til 15 retter! (du behøver ikke ta alle)
Dario snakker godt engelsk og er hjelpsomheten selv hvis du trenger råd og vink for ditt opphold i området.

 

I landsbyen finnes også 2 butikker, slakter og apotek. Hvis du trenger å gjøre større innkjøp så er Il Gigante ved Nizza Monferrato en ca 15 minutters kjøretur unna.

I krysset nedenfor huset, ca 15-20 minutt å gå, finnes flere butikker, kafe, restaurant og ikke minst en cantina hvor man både kan smake og kjøpe vin. På La Terrazza kan du spise godt. Her er spesialiteten fisk og pizza. Betjeningen snakker godt engelsk.
De fleste golfbanene i Italia ligger i Piemonte.

Huset ligger omtrent midt mellom storbyene Milano, Torino og Genova, om det skulle friste med litt byliv. Middelhavet er en time unna.
For shoppingglade ligger det største fabrikkutsalg-senteret i Italia (med 120 ulike butikker med 30-70% rabatt) 45 minutter unna. Om vinteren er Sestriere og flere andre alpinsteder innen grei rekkevidde.
PS. Husk at man i Italia har siesta. Det vil si at de fleste butikker er stengt mellom kl 12:00 og 16:00. Unntaket er de store kjøpesentrene som for eksempel Il Gigante.